bretaňské fazole

Bretaňské fazole

  • 200 g fazole
  • 25 g sádlo
  • 1 ks cibule
  • 15 g hladká mouka
  • 0,3 kostka masox
  • 1 stroužek česnek
  • pepř mletý
  • sůl
  • petržel
  • 1,5 lžíce rajský protlak nebo 2,5 lžic kečupu

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme doměkka. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, zasypeme moukou a za stálého míchání osmažíme dozlatova. Podlijeme vývarem z fazolí, v kterém jsme rozmíchali masox, přidáme rajský protlak nebo kečup, utřený česnek, pepř, sůl a společně povaříme.2Vzniklou, ne příliš hustou omáčku podle chuti okyselíme nebo přisladíme, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem. Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou. Podáváme s bílým chlebem.


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ověřeno MonsterInsights