Neochucené mačkané brambory a konzerva tuňáka, olivový olej (nebo máslo). Ohřát a přidat trochu citrónové šťávy (lahůdkový ocet)
nebo zapečené
- Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- Na pánvi rozehřejeme olej z tuňáka, osmahneme cibuli, přidáme brambory a opékáme je do zlatova.
- Opečené brambory vložíme do pekáčku, osolíme je, na ně položíme rozmačkaného tuňáka, poprášíme paprikou a pepřem.
- Vejce rozšleháme se solí a mlékem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a nalijeme na brambory. Zapečeme.
Suroviny
1 kg brambor uvařených ve slupce2 plechovky tuňáka v oleji4 vejce4 lžíce mléka nebo smetany1 cibule (použila jsem lahůdkové cibulky)1 lžička sladké paprikymletý pepřmuškátový oříšekpetrželka na ozdobení
Napsat komentář